یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Islam Düşüncesinin Teşekgül Devri-Montgomery Watt-Ethem Ruhi Fığlalı-2010-410s

8600
0
1396/8/3
تعداد آرا 1
نتیجه آرا 5

Islam Düşüncesinin Teşekgül Devri-Montgomery Watt-Ethem Ruhi Fığlalı-2010-410s

 

Şurası bir gerçek ki İslâm dünyası, asırlardır müptelâsı olduğu sorgusuz, sualsiz, günü birlik ve “taklîd”e dayalı bir hayata esir düşmüş ve üstüne sanki “ölü toprağı” saçılmıştır. Artık o, kendisinden korkulan, çekinilen, kaba ve hoyrat bir hayata yataklık eden ve hattâ “terör” denen insanlık suçunu işleyenlerin vatanı olarak düşünülen bir “dünya” haline sokulmuş ya da öyle gösterilmiş ve öyle algılanmıştır.

O halde İslâm dünyasını asırlardır peşine takıp sürükleyen ve gelişmiş ülkelerin şamar oğlanına çeviren bu “sakîm” zihniyete “dur!” diyebilecek ilk adım, İslâm düşüncesinin doğuş ve teşekkül döneminin çok iyi bilinmesi, değerlendirilmesi ve çok elzem olan “zihniyet değişikliği”nin mutlaka hayata geçirilmesi ile atılmalıdır.

Prof. Dr. W. Montgomery WATT’ın “The Formative Period of İslamic Thought” isimli eseri, İslâm düşünce tarihinin ilk üç asırdaki oluşum dönemini çok başarılı bir şekilde ortaya koymakta ve bu anlamda önemli bir boşluğu doldurmaktadır.

Prof. Dr. Ethem Ruhi FIĞLALI, 1981’de çevirip yayınlayarak dilimize kazandırdığı Prof. Dr. WATT’ın bu önemli eserini bu defa gözden geçirerek yeniden okuyucu ile buluşturuyor… İSLÂM DÜŞÜNCESİNİN TEŞEKKÜL DEVRİ’nin, İslâm dünyasının “bilgi toplumu”na geçiş süreci için uygun bir fırsat yaratabileceği; İslâm dünyasının kendine adam akıllı bir çeki düzen vermesine (kısmen de olsa) bir vesile olabileceği “ümid” edilmektedir.

نویسندگان:
مترجمان:
سال انتشار:
2010 (میلادی)
صفحات:
410
نوع فایل:
PDF Document
زبان نوشتاری یا گفتاری:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز