Bağış

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

BTC: bc1q0lqs9dhsd6glk4hdslt83fwcrz9uvujk6lrcfl

USD(TRC20):TWrFZBWcvyDfQSA51cvXq52Es8VSHeFwQR

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Türk Xalq Oyunu Türlerinden Kasik Oyunlarının Yapısal Ozellikleri Füson Köse

4453
0
2016/11/29
Oy Sayısı 1
Oy Sonucu 5

Anadolu, yüzyıllardır üzerinde medeniyetlerin kurulduğu, buna bağlı olarak çeşitli kültürlerin kök saldığı, yayıldığı, geliştiği topraklardır. Bu nedenle yaşadığımız ülke bir kültür birikimine sahiptir. Bu birikimin bir sonucu olan folklorumuzun ürünlerinden biri de kuşkusuz Halk Oyunlarıdır.

Türkler, pek çok medeniyetin boy verdiği Anadolu topraklarına geldiklerinde, Hitit'lerin, Frigler'in, İyonlar'ın, Bizanslıların ve daha pek çoklarının kültür birikimleri ile karşılaştılar. Bunların üzerine Orta Asya' dan getirdikleri kendilerine has birikimlerini de eklediler. Sanat anlayışları, becerileri, yaratıcı güçlerinin de katkılarıyla halk oyunlarımızı oluşturdular ve gelenekler içinde yaşatarak günümüze kadar getirdiler.

Günümüze kadar gelen, derin bir geçmişe sahip Halk Oyunlarımızın, türlerinden biri olan Kaşık Oyunları hakkında yapmaya çalıştığımız araştırmamızda elde ettiğimiz bulgularla, geçmişiyle ilgilenen, kültürel değerlerine sahip çıkan gelecek nesillere ve alanımızda hizmet verecek olan meslektaşlarımıza küçük de olsa bir ışık tutacağımızı ümit ediyoruz.

Bu çalışmanın hazırlanmasında benden yardımını esirgemeyen başta danışmanım Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölüm Başkanı Sayın Yrd. Doç. Di. Cengiz AYDIN'a, lisans eğitimimden bu yana beni destekleyen ve yön veren Türk Halk Oyunları Bölümü Öğreticilik Ana Sanat Dalı Başkanı Öğretim Görevlisi Sayın Şahin ÜNAL' A, kaynak konusunda yardımcı olan ve beni yönlendiren Türk Halk Oyunları Bölümü Öğretim Üyelerinden Sayın Yrd. Doç. Di. Mehmet Öcal ÖZBİLGİN'e, yine bölüm Öğretim Görevlilerinden Sayın Tufan GÜLDAŞ'a, araştırmaya başladığımdan bu yana kaynaklarını ve fıkirlerini benimle paylaşan Celal Bayar Üniversitesi Halk Oyunları Okutmanı Sayın Mehmet Emin A VŞAR' a ve bu çalışma boyunca yanımda olan, beni yüreklendiren aileme sonsuz saygı ve teşekkürlerimi sunarım

Yazarlar:
Yayın Yılı:
2006 (Miladi)
Sayfalar:
158
Dosya Türü:
PDF Document
İçerik Dili:
Türkçe

 Sayın oxucular!
Turuz sitesi bir kültürəl ocaq olaraq dilçiliklə bağlı qonulardan danışır. Bu sitə dilçiliklə bağlı dəyərli bilgilər verməkdədir.Dilimizin tarixi və etmolojisi sahəsində çalışan bu sitə, sözlərin kökü və etimolojisi haqqında, başqa sitələrdən dəyişik olaraq, eyləmlə(fe'l) bağlı anlamların açıqlayır.
Sitəmizdə dilçiliklə bağlı bir çox kitab,sözlük, yazılar əldə edib oxuyabilərsiniz. Umuruq ki bu sitə, siz dəyərli, sayın oxucular yardımıyla, dilçilik qollarının gəlişməsi, yüksəlişi yolunda bir addım götürəbilsin.
Bey Hadi ([email protected])
Təbriz