Bağış

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

BTC: bc1q0lqs9dhsd6glk4hdslt83fwcrz9uvujk6lrcfl

USD(TRC20):TWrFZBWcvyDfQSA51cvXq52Es8VSHeFwQR

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Unlu Filosoflarin-Filozoflarin-Yaşamları Ve Oğretileri - Candan şentuna

14366
0
2016/11/28
Oy Sayısı 6
Oy Sonucu 4

On Kitaplik Ünlü Filozoflarin Yaşamlari Ve Öğretileri Adli Yapit Başlangicindan Is Iii. Yüzyila Felsefe Dünyasini Bize Tarutan En Kapsamli, En Temel Kaynak.

Diogenes Laertios'un Yapitinin Alanindaki Önemini Görmek Için Biraz Gerilere Gitmemiz Gerekiyor: Eskiçağ Düşünürleri Üzerine Bilgi Veren Derlerne Metinler Yakin Dönemlerde Ilk Olarak Hermann Diels'in 1879 Yilinda Yayimladiği Doxographi Graeci Adli Yapma Toplanmiştir. Doksa, Yani Götüş, Düşünce Ile Graphein (Yazmak) Sözcüklerinden Kurulan Doxograph, Eskiçağda Kullanilan Bir Sözcük Değil. Diels, Bir Neologsm Ile Oluşturduğu Bu Sözcüğü, Yaptiği Sadece Bir Biographi (Yaşam-Yazimi) Olmadiği Için Tercih Etmiş Olmali. Doksographi Yunancada Dokounta Veya Areskouiita (Düşünülen Şeyler) Diye Belirlenir Ve Latinceye Placita Ya Da Opinioiies (Görüşler) Diye Çevrilir. Bu Nedenle Eskiçağ Döneminde Yaşamiş Düşünürlerin Görüşlerini, Yaşamlarini Toplayan Yapitlara Genellikle Doksai Ya Da Placita Veya Opiniones Deniyor. Bu Yapitlarin Bilinen En Eski Örneği Theophrastos'un Physikai Doksai (Doğabilim Götrüşleri) Adli Yapiti. Bu Yapit Elimize Geçmemiştir, He!Lenistik Dönemde Kimi Bölümlerinin Kisaltildiği, Kimi Yeni Bölümler Eklendiği Bir Derlernenin Varliği Biliniyor. Bu Yeni Derlerneye Cicero Ve Vano Da Katkida Bulurirnuş. Bu Katkilarin Yardimiyla Elde Edilen Bir Başka Derlcmeniri Yazari Olarak Aetius (Is I. Yüzyil) Adi Geçiyor. Bu Derlerne Çerçevesinde Adi Geçen Öteki Kimseler Hekim Soranos (Is I. Yüzyil), Ainesidemos,..

Tercümanlar:
Yayın:
YKY
Yayın Yılı:
2007 (Miladi)
Sayfalar:
542
Dosya Türü:
PDF Document
İçerik Dili:
Türkçe

 Sayın oxucular!
Turuz sitesi bir kültürəl ocaq olaraq dilçiliklə bağlı qonulardan danışır. Bu sitə dilçiliklə bağlı dəyərli bilgilər verməkdədir.Dilimizin tarixi və etmolojisi sahəsində çalışan bu sitə, sözlərin kökü və etimolojisi haqqında, başqa sitələrdən dəyişik olaraq, eyləmlə(fe'l) bağlı anlamların açıqlayır.
Sitəmizdə dilçiliklə bağlı bir çox kitab,sözlük, yazılar əldə edib oxuyabilərsiniz. Umuruq ki bu sitə, siz dəyərli, sayın oxucular yardımıyla, dilçilik qollarının gəlişməsi, yüksəlişi yolunda bir addım götürəbilsin.
Bey Hadi ([email protected])
Təbriz