یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Unlu Filosoflarin-Filozoflarin-Yaşamları Ve Oğretileri - Candan şentuna

14182
0
2016/11/28
سس لرین سایی 6
سس وئرمه نین سونوجو 4

On Kitaplik Ünlü Filozoflarin Yaşamlari Ve Öğretileri Adli Yapit Başlangicindan Is Iii. Yüzyila Felsefe Dünyasini Bize Tarutan En Kapsamli, En Temel Kaynak.

Diogenes Laertios'un Yapitinin Alanindaki Önemini Görmek Için Biraz Gerilere Gitmemiz Gerekiyor: Eskiçağ Düşünürleri Üzerine Bilgi Veren Derlerne Metinler Yakin Dönemlerde Ilk Olarak Hermann Diels'in 1879 Yilinda Yayimladiği Doxographi Graeci Adli Yapma Toplanmiştir. Doksa, Yani Götüş, Düşünce Ile Graphein (Yazmak) Sözcüklerinden Kurulan Doxograph, Eskiçağda Kullanilan Bir Sözcük Değil. Diels, Bir Neologsm Ile Oluşturduğu Bu Sözcüğü, Yaptiği Sadece Bir Biographi (Yaşam-Yazimi) Olmadiği Için Tercih Etmiş Olmali. Doksographi Yunancada Dokounta Veya Areskouiita (Düşünülen Şeyler) Diye Belirlenir Ve Latinceye Placita Ya Da Opinioiies (Görüşler) Diye Çevrilir. Bu Nedenle Eskiçağ Döneminde Yaşamiş Düşünürlerin Görüşlerini, Yaşamlarini Toplayan Yapitlara Genellikle Doksai Ya Da Placita Veya Opiniones Deniyor. Bu Yapitlarin Bilinen En Eski Örneği Theophrastos'un Physikai Doksai (Doğabilim Götrüşleri) Adli Yapiti. Bu Yapit Elimize Geçmemiştir, He!Lenistik Dönemde Kimi Bölümlerinin Kisaltildiği, Kimi Yeni Bölümler Eklendiği Bir Derlernenin Varliği Biliniyor. Bu Yeni Derlerneye Cicero Ve Vano Da Katkida Bulurirnuş. Bu Katkilarin Yardimiyla Elde Edilen Bir Başka Derlcmeniri Yazari Olarak Aetius (Is I. Yüzyil) Adi Geçiyor. Bu Derlerne Çerçevesinde Adi Geçen Öteki Kimseler Hekim Soranos (Is I. Yüzyil), Ainesidemos,..

چئویرن لر:
یایین لایان:
YKY
یایین ایلی:
2007 (میلادی)
صحیفه لر:
542
فورمات:
PDF Document
مؤحتوانین دیلی:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز