یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Çin Kaynaklarına Göre Eski Türk Boyları - Ahmet Taşağil

15880
1
2015/9/6
سس لرین سایی 1
سس وئرمه نین سونوجو 7

Çin Kaynaklarına Göre Eski Türk Boyları - Ahmet Taşağil

Boylar halinde yaşamak, ya da boy organizasyınları halinde çeşitli siyasi kuruluşlar meydana getirmek, İslam Öncesi Türk Tarihinin en önemli karakteristik özelliklerinden biridir. Bu boy yapısının sağlamlığı sayesinde Türkler Kadırgan Dağlarından Orta Avrupa’ya kadar çok geniş bir sahaya yayılma imkanı bulmuşlar ve benliklerini kaybetmemişlerdir. Bununla birlikte boylar halinde hayat sürdürmek M.Ö. ki devirlerden XX. Asrın başlarına kadar Orta Asya’da yaşayan bütün Türk kabilelerinin ortak hayat tarzı olmuştur.

Tarihimiz açısından bu kadar önemli olmasına rağmen araştırmacıların boylara gereken önemi verdiğini düşünmüyoruz. Genellikle Hun, Gök- Türk, Uygur gibi hanedanların tarihi ön planda tutulmuştur. Bunun sebebi hiç şüphesiz kaynaklarda boylar hakkındaki bilgilerin az kaydedilmesidir. Üstelik bazı boyların Çin, İran ve bezeri ülkelere uzak sahalarda bulunmaları onlar hakkında çok az kayıt tutulmasına yol açmıştır. Kaynakların azlığı ve karışık bilgilerin değerlendirilmesinin zorluğu boyların tarihi durumlarının ele alınmasına engel teşkil etmemelidir. Çünkü söylediğimiz gibi boylar Türk tarihi açısından çok önemlidir…

یازیچی لار:
یایین لایان:
Türk Tarih Kurumu Basımevi
یایین ایلی:
2013 (میلادی)
صحیفه لر:
234
فورمات:
PDF Document
مؤحتوانین دیلی:
Türkçe
allah aşkına şunu indir ya.

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز