یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Ahmet Rasim Aşqları-Xatıraları-Hilmi Yücebaş-1957-117s

7222
0
2017/3/27
سس لرین سایی 1
سس وئرمه نین سونوجو 5

Ahmet Rasim Aşqları-Xatıraları-Hilmi Yücebaş-1957-117s

 

Image result for Hilmi Yücebaş

Hilmi Yücebaş
yazar

1915 yılında, bugün Yunanistan sınırları içinde kalan Türk şehri Drama’da doğdu. Çocukluk yaşlarında edebiyatla ilgilenmeye başladı.
1931’de Resimli Şark, Muhit gibi dergilerde yazdığı yazılarla ismini duyurmaya başladı. İki yıl edebiyat öğretmenliği yaptı. Sonra basın hayatına atıldı. Akşam, Cumhuriyet, Son Posta gazeteleri ve Anadolu Ajansı'nda muhabirlik yaptı. Bir çok gazete ve dergide yazıları yayınlandı. 

Asıl şöhretini, “Bütün Cepheleriyle” diye başlayan biyografi serisiyle yakaladı. Önemli Türk yazar ve şairleri hakkında çıkan, yazı, eleştiri, hatıra notları, fıkra ve karikatürleri derleyerek, biyografi sahasına ve edebiyat tarihine, büyük bir katkıda bulundu. 45 civarında eser kaleme aldı. Edebiyat dünyasının en üretken simalarından biriydi.
1996 yılında öldü.

ESERLERİ:

Ahmet Haşim, Ahmet Rasim, Aka Gündüz, Cemal Nadir, Cem ve Ramiz Edebiyatımızda Atatürk, Ercüment Ekrem, Filozof Rıza Tevfik, Halide Edip, Hiciv Edebiyatı Antolojisi, Hüseyin Cahit, Hüseyin Rahmi, Mehmet Akif, Mehmet Emin Yurdakul, Mevlânâ, Neyzen Tevfik, Ömer Hayyam, Ömer Seyfettin, Refi Cevat Ulunay, Reşat Nuri, Sait Faik, Süleyman Nazif’ten Hatıralar, Şair Eşref, Şair Padişahlar, Tevfik Fikret, Türk Mizahçıları, Yahya Kemal... 

QAYNAQ

 

یازیچی لار:
یایین ایلی:
1957 (میلادی)
صحیفه لر:
117
فورمات:
PDF Document
مؤحتوانین دیلی:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز