یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Anadoludan Mezopotamyaya-Tarix Ve Uyqarlıq-Şerefxan Ciziri-1997-184s

5518
1
2017/10/26
سس لرین سایی 1
سس وئرمه نین سونوجو 5

Anadoludan Mezopotamyaya-Tarix Ve Uyqarlıq-Şerefxan Ciziri-1997-184s

Di sala 1955 da li Qamîşlo hatîye dinê, Perwerdeya seretayî û navîn li Mêrdîn û Niseybîn ê da diqedîne. Di Sala 1975 da dihere li Swêd bi cîh dibe. Li Unîversîteyên Stockholm û Uppsala yê da li ser Dîroka Raman û Dîrokê dixwûne . Li vî welatê bi awayek çalak sîyasetê dikî û endamên Konseya Partîya Çep a Swêd e.


1955 doğumlu olan Şerefxan Ciziri uzun süre yurtdışında kaldı. 26 yıl boyunca yaşadığı İsvec’te İsveç Sol Parti Merkez Komite Üyesi, Stockholm (Huddinge) Belediyesi Başkan Vekili görevini üstlendi. 7 yıl boyunca İsveç’te Yargıtay üyeliği ve 8 yıl boyunca Adliyelerde görev alan, araştırmacı yazar Şerefxan Ciziri, yüksek lisansını düşünce tarihi alanında yaptı. Bugüne kadar Kürtçe, Türkçe ve İsveç dillerinde çok sayıda kitap, makale ve yazıları yayılandı.

Mardin Artuklu Üniversitesinde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümündeki yüksek lisans öğrencilerine Halk Edebiyatı alanında dersler veren Ciziri aynı zamanda DTK Daimi Meclis üyeliğini yaptı.

Nusaybin’de kurulan Kültür ve Çevre Platformu sözcüsü olan Ciziri, halen gazetemizin yanında Azadiya Welat ve Nusaybinim Gazetelerinde yazılarına devam etmektedir.

یازیچی لار:
یایین ایلی:
1997 (میلادی)
صحیفه لر:
184
فورمات:
PDF Document
مؤحتوانین دیلی:
Türkçe

tesekkur ederim böyle bir yayınevi kurdugunuz için

 

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز