یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Başkend İstanbulun Tarixcesi -Sarkis Sarraf Hovhannesyan-Çev-Elmon Xencer-1996-89s

3397
0
2017/7/6
سس لرین سایی 1
سس وئرمه نین سونوجو 5

Başkend İstanbulun Tarixcesi -Sarkis Sarraf Hovhannesyan-Çev-Elmon Xencer-1996-89s

Tarhiçi ve eğitimci Sarkis Sarraf Hovhannesyan, en önemli eseri olan Payitaht İstanbul'un Tariçesi'ni 1800'de tamamlamıştı. Yazması Ermeni Patrikahanesi'nde olan kitap, 1967'de Ermenice yayımlandı ve bu baskıdan Türkçe'ye çevrildi. Hovhannesyan, Narlıkapı'dan başlıyarak Fenerbahçe'ye kadar İstanbul'u bize gezdiriyor, payitahttaki semtler, camiler, kiliseler hakkında değerli bilgiler veriyor. Analattıklarındaki ilginç ayrıntılar, 18. yüzyıl sonu İstanbul'unu ete kemiğe büründürüyor. İstabul meraklıları ve araştırmacılar için önemli bir belge. (Tanıtım Yazısı'ndan)Tarhiçi ve eğitimci Sarkis Sarraf Hovhannesyan, en önemli eseri olan Payitaht İstanbul'un Tariçesi'ni 1800'de tamamlamıştı. Yazması Ermeni Patrikahanesi'nde olan kitap, 1967'de Ermenice yayımlandı ve bu baskıdan Türkçe'ye çevrildi. Hovhannesyan, Narlıkapı'dan başlıyarak Fenerbahçe'ye kadar İstanbul'u bize gezdiriyor, payitahttaki semtler, camiler, kiliseler hakkında değerli bilgiler veriyor. Analattıklarındaki ilginç ayrıntılar, 18. yüzyıl sonu İstanbul'unu ete kemiğe büründürüyor. İstabul meraklıları ve araştırmacılar için önemli bir belge. (Tanıtım Yazısı'ndan)

یازیچی لار:
چئویرن لر:
یایین ایلی:
89 (میلادی)
صحیفه لر:
1996
فورمات:
PDF Document
مؤحتوانین دیلی:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز