یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Batı Düşüncesinde Islam Albert Hourani-Celal Qanat-2001-201s

5111
0
2017/7/27
سس لرین سایی 1
سس وئرمه نین سونوجو 5

Batı Düşüncesinde Islam Albert Hourani-Celal Qanat-2001-201s

Çatışmalarla ayrılan, ama farklı tür bağlarla birleşen Hıristiyanlar ile Müslümanlar birbirlerine dinsel ve düşünsel bir meydan okuyuş içindeydiler. Her bir din diğerinin iddialarından ne çıkarabiliyordu? Müslüman düşünürler için Hıristiyanlığın statüsü açıktı. Mesih, "peygamberlerin sonuncusu" Muhammed'le doruğuna ulaşan otantik peygamberlerin saflarındaydı ve onun otantik mesajını yanlış anlamışlardı: Kendi peygamberlerini bir Tanrı olarak düşünüyorlar ve onun çarmıha gerilmiş olduğuna inanıyorlardı. Bu konudaki olağan Müslüman açıklaması ise, onların kendi kutsal metinlerini, ya metni bozarak ya da bunun anlamını yanlış anlayarak "yozlaştırmış" oldukları" şeklindeydi. Doğru bir şekilde anlaşıldığında, diye düşünüyorlardı Müslüman düşünürler, Hıristiyan metinleri Mesih'in göksel olduğuna ilişkin Hıristiyan iddialarını destekleyememekteydiler ve Kur'andaki bir pasaj da onun çarmıha gerilmeyip, her nasılsa gökyüzüne çekilmiş olduğunu ortaya koymaktaydı.
Yine, Hıristiyanlar Muhammed'e verilen bildirimin otantikliğini kabul etmiyorlardı; oysa doğru bir kutsal kitap yorumlaması, Muhammed'in geleceğinin önceden söylenmiş olduğunu gösterecekti.

یازیچی لار:
چئویرن لر:
یایین ایلی:
2001 (میلادی)
صحیفه لر:
201
فورمات:
PDF Document
مؤحتوانین دیلی:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز