یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Düşünme Biçimleri-Alfred North Whitehead-Yusuf Qaplan-2011-201s

7847
0
2017/12/3
سس لرین سایی 1
سس وئرمه نین سونوجو 7

Düşünme Biçimleri-Alfred North Whitehead-Yusuf Qaplan-2011-201s

Düşünme’nin temel araçları, yöntemleri ve yapıtaşları nelerdir?
Felsefe, neden şiirsiz yapamaz?
Farklı medeniyetlerin düşünme biçimleri nelerdir?
Düşünme’de, parça’dan bütün’e, bütün’den parça’ya gitmenin sonuçları nelerdir?
Çağımızda yaşanan entelektüel kriz nasıl aşılabilir? 

Whiteheade’in düşüncesinin temelini, bütün’ü ve dolayısıyla insanın varoluşsal hakikatini kavrama kaygısının bir ürünü olarak medeniyet fikri oluşturur. Bütün kavranılamadığı zaman, her şeyin parçalanma ve insanlığın, kendi yok oluşunu hazırlayan bir izafîlikler kaosuna sürüklenme tehlikesi zuhûr edebilir. Batı düşüncesi, postmodern çağda bu tür bir açmazla karşı karşıyadır.

Whitehead, düşünmenin yapıtaşlarını ve entelektüel krizin aşılma şartlarını, yaratıcı ruh, beşerî aktivite ve tabiatla kurulan ilişkiler ekseninde sekiz ilke üzerinden tartışıyor. Farklı medeniyetlerin kendilerine özgü düşünce biçimleri arasındaki farklılıkları ve bunların nedenlerini de vukûfiyetle gösteriyor.

Whitehead, bu önemli eserinde, insanlığın temel varoluş ve hakikat sorunlarını düşünme biçimleri üzerinde nefes kesici bir düşünme biçimi örneği ortaya koyuyor.

 

یازیچی لار:
چئویرن لر:
یایین ایلی:
2011 (میلادی)
صحیفه لر:
201
فورمات:
PDF Document
مؤحتوانین دیلی:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز