یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Edebiyat Ve Sanat Akademisi-2017-3-Şahametdin Quzuçular-74s

6698
0
2017/8/7
سس لرین سایی 1
سس وئرمه نین سونوجو 5

Edebiyat Ve Sanat Akademisi-2017-3-Şahametdin Quzuçular-74s

HAKKINDA
 
 
Şahamettin Kuzucular 
 
 
Sivas’ta doğdum, 1980 yılında ailemle birlikte Hatay Dörtyol’a göçtüm. Yüksek öğrenimimi Ankara DTCF 1985 yılında tamamladım. 1987 yılında Bilecik ve İzmir’de askerlik hizmetimi kısa dönem olarak yaptım. Kars, Sivas ve Hatay’da Edebiyat Öğretmenliği görevinde bulundum. 1996 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans’ımı tamamladım.  Yüksek Lisans Tezim: “ Eşref Bey Hikâyesi Üzerinde Mukayeseli Bir Araştırma “dır. 2007 ve 2008 yılları arasında sanal ortamda Özleşim şiir veznini,  şiir sistemini ve Özleşim şiir sanatı anlayışını geliştirerek, Özleşim topluluğunu kurdum. “  Özleşim Şiir Topluluğu’nun şiirlerinden oluşan “ Özleşim “  kitabını 2008 yılında yayımladım
Kars, Merkez,  ŞAİKO Orta Öğretim Edebiyat öğretmenliği 1988- 1991Sivas, İmam Hatip Lisesi, Edebiyat Öğretmenliği, 1991, 1994Dörtyol Lisesi ve ŞAS Kız Meslek Lisesi Edebiyat öğretmenliği- 1994- 2012 
Divan, Halk ve Son dönem Türk Edebiyatı ve Şiir sanatına dair yazdığım çok sayıda makalem sanal ve çeşitli dergilerde yayınlanmıştır. Divan Şairleri, Halk Ozanları ve günümüz edipleri hakkında çok sayıda biyografi hazırladım
Özleşim Ölçüsü ve şiir stiline uygun çok sayıda şiirim, her biri kitap oylumunda, makale, eleştiri, edebi tenkit, inceleme, biyografi antoloji öykü dalarında yayımlanmamış eserlerim Bulunmaktadır. Özleşim Ekolü’ne ait “Özleşim” Kitabım 2008 de, “Dörtyol, Hatay Çukurova Tarihi ve Türkmenleri” adlı kitabım 2012 yılında basılmıştır. “  
Edebiyat, Geleneksel Türk Sanatları ve Güzel sanatlar alanında  ülkemizdeki en ciddi Edebiyat –Sanat ve Kültür  yayınları ndan biri haline gelen( http://www.edebiyadvesanatakademisi.com/  )  adındaki sitenin sahibi, kurucusu ve  Edebiyat-  Sanat ve Kültür yazılarının editörü ve yazarıyım.  Edebiyat ve Sanat , bölüm , kategori ve alt  başlıklarındaki yazıları  Şahamettin Kuzucular , Esa, esa, E.S.A müstear adlarıyla paylaşıyorum. Söz konusu  site , Edebiyat Tarihi, Edebiyat Dönemleri, Edebi Türler, Divan ve Çağdaş Edebiyata ait eserler , şairler, yazarlar, Ozanlar ve Tasavvuf edebiyatı açılarından  geçmişteki ve günümüzdeki  matbu ve sanal alemde en kapsamlı antolojileri barındırmaktadır. Hemen her yazı akademik ölçütlere uygun ve özgün olarak hazırlanmıştır.
 
 
BASIMA HAZIR  ANTOLOJİLER VE  BAZI KİTAPLARIM  
 
Eşref Bey Hikâyesi Üzerinde Mukayeseli Bir Araştırma”  Akdemik Analiz , Hikayenin Varyantları,  Tam metni ) ( İstenirse Sadece Hikaye Metni)
Çukurova Gavurdağı Tarihi ve Türkmenleri ( I. Baskısı sadece Hatay’da  satıldı ve Tükendi.)
Mesneviler (  Yüze yakın mesnevi, haklarında  geniş bilgiler  ve geniş özetler)
Divan Nesri Eserleri ( İçerik Özet ve Analizleri İle  Tarih, Seyahatname, Gazaneme, Sefaretname, Velayetname, Tezkire , Melhame, Siyer ,Duaname vbler)
“Halk Hikâyelerimizin Özetleri ve Özellikleri”,  ( 84  halk hikayesi ve destan )
Divan Edebiyatında Minyatürlü Eserler ve Minyatürcülerimiz
“Halk Ozanları Antolojisi”  ( 200 e yakın Dini ve Din Dışı Halk Ozanı  hakkında biyografik ve edebi bilgi )
“Divan Şairleri Antolojisi”, ( Biyografileri- eserleri,) 
Cumhuriyet Dönemi Şairleri Antolojisi “ ( 240 önemli  şairin   akademik ve  özgün biyografileri)
Cumhuriyet Dönemi Yazarları ( 180  Önemli Roman, Öykü, Deneme, Oyun, yazarı ve Akademisyen)
Dini, Tasavvufi  Edebiyat Şairleri “  ( Biyografileri- eserleri, şiir örnekleri ) 
Şiir İnceleme  Eleştiri ve  Edebi Tenkit (  Divan- Halk, Çağdaş ve Serbest-  şiir tahlilileri )  
Ahi Baba Çıkmazları (  Tamamlanmış Senaryo ) Roman halinde de yazılıyor.  
Şiir Sanatı ve Şairin El Kitabı  (  Şiir terimleri ,  vezinler , ahenk oluşturma yöntemleri, , nazım biçimleri, nazım şekilleri, Söz Sanatları , Akımlar,  topluluklar,  şiir anlayışları ( hece, aruz , Tasavvufi ve Avrupai )
Tüm Şiirlerim 
Öykülerim
Edebiyatımızda Terimler Mazmunlar Remizler ve Kavramlar  ( Alfabetik sırayla  G harfine kadar  520 madde ve yaklaşık 950 sayfaya ulaşan bu çalışmaya devam ediliyor)

 

یازیچی لار:
صحیفه لر:
74
فورمات:
PDF Document
مؤحتوانین دیلی:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز