یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

FKF Dev-Genc Tarixi-1965-1971 Belgelerle Bir Dönemin Serüveni-Ali Yıldırım-2008-622s

5291
0
2017/7/25
سس لرین سایی 1
سس وئرمه نین سونوجو 1

FKF Dev-Genc Tarixi-1965-1971 Belgelerle Bir Dönemin Serüveni-Ali Yıldırım-2008-622s


DEV-GENÇ TARİHÎ 1965 -1971 belgelerle bir dönemin serüveni FKF-DEV-GENÇ devrimci gençlik hareketinin tarihinde özgün yeri olan bir örgüt. İlk olmanın acemiliklerini taşıyor. Her şeyi kendi keşfediyor, buluyor. Yerli yerine koymaya uğraşıyor. Ulusal yönü ağır basan, anti-emperyalist bir çıkış noktasından bilimsel sosyalizme evrilmeyi adım aüım yaşıyor. FKF-DEV-GENÇ kendi deneyimleriyle demokratik kitle örgütüne ilişkin soruları bir bir yanıtlıyor. Örgütün yapısı, örgütlenmesi, ideolojisi, çalışma tarzı, siyasal örgütlenmeyle ilişkisi açıklığa kavuşuyor. FKF-DEV-GENÇ1 in tarihi 60'lı yılların sosyalist hareketinin de tarihi. Eylem zemininden, tartışma gündemine dek her şeyi orada izlemek olası. TİP ve sosyalist devrim çizgisi, YÖN, Türk Solu, Aydınlık Sosyalist Dergi ve Millî Demokratik Devrim çizgisi, bölünmeleriyle, çalışmalarıyla FKF-DEV-GENÇ'in oluşumunda gözlenebiliyor. İşçi sınıfı partisinin yokluğunun gençlik örgütüne yüklediği işlevler, teorinin bulunup şekillendirilmesi. 70'li yılların örgütlenmelerine kaynaklık eden ayrımlar DEV-GENÇ'in bağrında, filizleniyor. Ali Yıldırım, belgesel nitelikteki bu çalışmasıyla Türkiye'nin yakın tarihinin toplumsal/siyasal gelişimine tanıklık ediyor. Bir tür "toplumsal bellek" sunuyor okurlarına. .
 

یازیچی لار:
یایین ایلی:
2008 (میلادی)
صحیفه لر:
622
فورمات:
PDF Document
مؤحتوانین دیلی:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز