یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

I.Giyasetdin Keyhüsrevin Bizans Serüveni Ve Bizans Ile Mücadeleleri

4583
0
2016/11/26
سس لرین سایی 1
سس وئرمه نین سونوجو 5

I.Giyaseddin Keyhüsrevin Bizans Serüveni Ve Bizans Ile Mücadeleleri
Uğur Keskin
Danışman-Zeki Atçeken
Konya-2006

Türkiye Selçukluları Sultanı II.Kılıç Arslan, yalanınca ülkeyi on bir olu arasında paylatırdı. Bunlardan en küçüü olan I.Gıyase`d-Din Keyhüsrev`e devletin batısında ve Bizans sınırında olan Uluborlu melikliini verdi. II.Kılıç Arslan, ölmeden önce Keyhüsrev`i veliaht ilan edince, onun ölümüyle I.Gıyase`d-Din Keyhüsrev 1192 yılında Türkiye Selçukluları Devleti`nin sultanı oldu.
I.Gıyase`d-Din Keyhüsrev, saltanatı zamanında Menderes nehri civarına baskınlar yaparak Bizans`a zarar vermiti. Fakat aabeyi Rükne`d-Din Süleyman ah`a yenilince Bizans`a sıınmak zorunda kalmıtır. 1204 Latin igali ile kayınpederi Manuel Mavrozomes`e sıınan Gıyase`d-Din Keyhüsrev, aabeyinin ölümünü örenince Anadolu`ya davet edilip ikinci kez tahta geçmitir (1205).
Anadolu`da ticari faaliyetleri düzene koymak için Karadeniz ve Akdeniz`e seferler düzenleyen ve Menderes nehri civarına akınlar yapan Keyhüsrev`in znik Rum mparatoru ile arası açılmıtır. Bunun sonucunda 1211 yılında yapılan Alaehir Savaı`nda ise I.Gıyase`d-Din Keyhüsrev ehit olmutur..

 

یازیچی لار:
یایین لایان:
Yüksek Lisans Tezi
یایین ایلی:
2006 (میلادی)
صحیفه لر:
141
فورمات:
PDF Document
مؤحتوانین دیلی:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز