یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

İqtidarın İdeolojisi ve İdeolojinin İqtidarı-Göran Therborn-irfan cüre-1989-116s

4353
0
2017/11/3
سس لرین سایی 1
سس وئرمه نین سونوجو 5

İqtidarın İdeolojisi ve İdeolojinin İqtidarı-Göran Therborn-irfan cüre-1989-116s

Elinizdeki kitabın, asıl ilgi alanı toplumda iktidarın örgütlenmesi, sür¬dürülmesi ve dönüştürülmesinde ideolojinin işleyişidir. Toplumsal egemenliğin sınıfsal analizi açısından, sınıf yönetimi ve sınıf mü¬cadelesinde ideolojinin rolüne ilişkin soruları kapsar. İktidar ilişkileri ve toplumsal değişme¬de ideolojinin işleyişine ilişkin analitik kavramlar ve açıklayıcı önermeler geliştirmektedir.

İdeolojinin siyasal kuram ve analizde alışılagelmiş ele alınış tarzının yetersizliği üzerinde durmaktadır. Bu düşünceyle, devrimci değişimde çok önemli önkoşullar ve etkenler olarak zor/rıza dikotomisi, meşruiyet, consensus ve devrimci sınıf bilinci gibi kavramları sunulan ana tezler bağlamında eleştirel incelemeye tabi tu¬tarak tartışıyor.
İdeolojinin iktidarı yalnızca dramatik olayların yaşan¬dığı konjonktürlerde değil, ama yavaş gelişen tedrici sü¬reçler içinde de varlığını hissettirir. İdeolojiler iktidar sistemlerinin yalnızca çimentosu olmakla kalmazlar, on¬ların çatlamasına da neden olabilir ve onları yok etme¬seler de, başka yer ve biçimlere doğru kum yığınları gi¬bi sürükleyebilirler. Ama her iki durum için de, toplum¬daki farklı eğilim ve ilişkilerin içinde yer aldığı ve mad¬deci açıklamaya tabi tutulabileceği toplumsal güç ve ses¬lerin varlığı söz konusu olacaktır.

یازیچی لار:
چئویرن لر:
یایین ایلی:
1989 (میلادی)
صحیفه لر:
116
فورمات:
PDF Document
مؤحتوانین دیلی:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز