یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

İslam Tarixinin İlk Asrında İqtidar Mücadilesi-Adnan Demircan-2014-380s

4905
1
2017/7/5
سس لرین سایی 1
سس وئرمه نین سونوجو 1

İslam Tarixinin İlk Asrında İqtidar Mücadilesi-Adnan Demircan-2014-380s

Hz. Peygamber’in (s) vefatından sonra Müslümanlar, siyaset ve zenginlikle büyük bir imtihan yaşadılar. Ashabın ileri gelenleri, karşılaştıkları ilk problemleri derin bir krize yol açmadan atlattılar. Râşid Halifeler döneminin son yıllarında ise büyük bir kriz patlak verdi. ‘Birinci fitne dönemi’ dediğimiz bu dönemin başlarında üçüncü halife Hz. Osman’ın öldürülmesi, önü alınamaz gelişmeleri tetikledi. Hz. Ali, hilafet dönemini krizi çözmekle uğraşarak geçirdi; ancak başarılı olamadı.
Hz. Ali’nin bir suikast sonucu hayatını kaybetmesinden sonra Kûfe’de yerine seçilen Hz. Hasan, kısa bir süre sonra Muâviye lehine hilafet hakkından vazgeçti. Bu durum, İslâm dünyasında ilk defa karşılaşılan bir gelişme olup dünya tarihinde de örneği çok değildir. Muâviye, bu fedakârlıkla eline geçen önemli fırsatı, İslâm ümmetinin birliğini geliştirerek daha ileriye taşımak yerine Ümeyyeoğullarının iktidarını pekiştirme yönünde kullanmayı tercih etti.
Elinizdeki kitap, dönemin iki siyasî aktörü olan Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’in hayatlarının ele alındığı iki ana bölümden oluşmakta ve ‘ikinci fitne dönemi’ diye adlandırılan bu dönemi, ehl-i beytin bu iki önemli simasının hayatları ve siyasî mücadeleleri çerçevesinde ele almaktadır.

فورمات:
PDF Document
güzel bir site çok istifade ettim.

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز