یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Molla Sadra Ve İlahi Hikmet-Seyyid Hüseyin Nasr-Çev- Mustafa Armağan-2009-134s

6922
0
2017/6/26
سس لرین سایی 1
سس وئرمه نین سونوجو 4

Molla Sadra Ve İlahi Hikmet-Seyyid Hüseyin Nasr-Çev- Mustafa Armağan-2009-134s

Daha önce yayınlarımız arasında çıkan İslam düşüncesi üzerine çalışmalar ile tanıdığımız S. Hüseyin Nasr, bu kitabında Molla Sadra'yı genelde sanıldığı gibi bir 'feylesof' gibi değil, bir 'hakim' olarak; Yunan felsefesinin şu ya da bu kanadının mensubu olarak değil, ezeli hikmet'in (perennial philosophy ya da hikmeti halide veya cavidanhired) bir sözcüsü olarak görüyor. Dolayısıyla Molla Sadra kendinden önceki Yunanlı 'muallimler'den olduğu kadar İslam düşüncesinin ve irfanının üstatlarından, özellikle de İbn Sina, Sühreverdi ve İbn Arabi'den çok şeyler almış, buna mukabil tüm bu tevarüs ettiği birikimi yepyeni ve kendisine has bir terkip içinde billurlaştırmıştır. O, Hakikat hakkında yeni bir teori ortaya atmıyor, fakat, Hakikat tek bir bakışta kavranamayacağı için onu (bir dağa benzetilirse) değişik bir zaviyeden mükaşefe ediyor. Ayrıca Molla Sadra, İbn Rüşd'ün ölümüyle bitti sanılan İslam düşünce hayatının 17. Yüzyıl gibi geç bir dönemde bile ne cevherler yetiştirebileceğini göstermesi açısından da son derece önem taşıyor.

یازیچی لار:
چئویرن لر:
یایین ایلی:
2009 (میلادی)
صحیفه لر:
134
فورمات:
PDF Document
مؤحتوانین دیلی:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز