یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Ortaçağ Felsefesi Tarixi-Ahmed Cevizçi-2001-338

10884
0
2017/3/18
سس لرین سایی 1
سس وئرمه نین سونوجو 7

Ortaçağ Felsefesi Tarixi-Ahmed Cevizçi-2001-338

Image result for AhmeT CevizCi

Bin yıllık bir döneme tekabül eden ve Hıristiyan, İslam, Yahudi ve Bizans felsefelerinden oluşan ortaçağ felsefesi, Tanrı'nın varlığı, yaratılışın anlamı ve insanın doğası gibi konuları irdeler. Ahmet Cevizci, ilk Hıristiyan apolojistlerinden başlayarak patristik felsefeyi, skolastik felsefeyi ve İslam felsefesini derinlemesine incelemiş, dönemi bir bütün olarak ele almıştır. Ortaçağ Hıristiyan ve İslam felsefesi, önemli düşünce akımları ve düşünürleri hakkında okura ayrıntılı bilgi sunmak amacıyla hazırlanan Ortaçağ Felsefesi, Ahmet Cevizci'nin ölmeden önce yazdığı son kitap, Felsefe Tarihi dizisinin ikinci kitabıdır.

---------------------------------------------

Prof. Dr. Ahmet Cevizci (d.1959, Bursa - ö. 1 Aralık 2014, Bursa), Türk felsefe akademisyeni.
Türkiye'de felsefe tarihi alanında yaptığı çalışmalarla tanınan, özellikle de Antik Yunan Felsefesi konusunda uzman olan akademisyen. 1 Aralık 2014 yılında odasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir.
Yaşamı
1959 yılında Bursa'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimini Bursa'da tamamladı.
1978-1982 yıllarında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü'nde yükseköğrenim gördü ve daha sonra Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe Anabilim Dalı'nda, "Sokratik Diyaloglarda Yöntem" (1984) başlıklı tezi ile yüksek lisans, "Platon'un Bilgi Kuramı" (1992) başlıklı tezi ile de "doktora" derecesini aldı.[1]
Fransız hükümetinden kazandığı burs ile 1989-1991 yılları arasında Sorbonne Üniversitesi'nde doktora düzeyinde araştırmalarda da bulundu.
Akademik kariyerini Uludağ Üniversitesi'nde sürdürdü. Bu üniversitede Felsefe Bölüm Başkanı ve Felsefese Tarihi Anabilim Bilim Dalı başkanı olarak görev yaptı.
1 Aralık 2014 günü geçirdiği kalp krizi ile hayatını kaybetti.[2]

Qaynaq

یازیچی لار:
یایین ایلی:
2001 (میلادی)
صحیفه لر:
338
فورمات:
PDF Document
مؤحتوانین دیلی:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز