یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Osmanlılarda Devlet Teşgilatı Ve Sosyal Yapı - Yusuf Halacoğlu

7776
2
2016/8/17
سس لرین سایی 1
سس وئرمه نین سونوجو 7

 

Osmanlılarda Devlet  Teşgilatı Ve Sosyal Yapı - Yusuf Halacoğlu

ANKARA 1991

Türklerin islâmiyeti kabul edip Anadolu'yu fethetmeleriyle birlikte, Eskiçağ­ lardan beri süregelen Anadolu medeniyeti, bu yeni hakim unsur idaresinde yeni bir şekil kazanmış, kendi cemiyet yapılan içinde bile ezilen, aşağılanan toplumlar, Türk idaresinde gerçek adaleti ve hürriyeti öğrenmiştir. Özellikle üç kıtaya yayılan Osmanlı dönemindeki Türk idaresi, sömürgeci ve sınıf farkhlıklan içinde kıvranan Avrupa'ya karşı adaleti ve hoşgörüyü bir silah olarak kullanmıştır.  Başlangıçta derinlemesine bir araştırma düşüncesiyle yola çıkılmayan, fakat ister istemez konunun ağırlığı dolayısiyle bazı meseleler üzerinde daha fazla durulmak ihtiyacı duyulan bu kitapta, Türklerin, Yeni ve Yakın devirler olarak adlandırılan ve Avrupa'nın daha hür düşünceyi tanımadığı devirlerdeki devlet yapısı, o devir için modern sayılacak çeşitli kurumlan ve ilmî hüviyeti mümkün olduğu ölçüde kısa bir biçimde ele alınmıştır. Yoksa Osmanlı imparatorluğu gibi büyük bir devletin, hiç şüphesiz teşkilâtını bu derece dar sahifelere sığdırmak imkânsızdır. Ancak, Osmanlıların çeşitli kurumlan ve kuruluşlan ile ilgili yapılmış çalışmalar, umumiyetle derinlemesine araştırmalar tarzındadır ve bu da bir el kitabı ihtiyacım ortaya çıkarmaktadır. Bu düşünceyle, hem genç kuşaklara kısa ve öz olarak kültür değerlerimizin aktarılması, hem de öğretmenlerimizin başvuru kitabı ihtiyacının giderilmesi için bu kitap yayma hazırlanmıştır. Aynca mümkün olduğu kadar konu ile ilgili araştırma ve incelemeler bibliyografya bölümünde verilmeye çalışılmıştır

یازیچی لار:
یایین لایان:
tarih kurumu
یایین ایلی:
1991 (میلادی)
صحیفه لر:
118
فورمات:
PDF Document
مؤحتوانین دیلی:
Türkçe

Pe
Mükemmel bir eser

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز