یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Qedim Çinin Askeri Klasikleri-1-2-Ralph D.Sawyer-Utqu Umut Bulsun-2011-686s

5465
0
2017/7/30
سس لرین سایی 1
سس وئرمه نین سونوجو 3

Qedim Çinin Askeri Klasikleri-1-2-Ralph D.Sawyer-Utqu Umut Bulsun-2011-686s

Kadim Çin'in yedi strateji klasiği günümüzde hâlâ savaş ve yönetim sanatının en önemli metinleri durumundadır. Bunlar, T'ai Kung'un Altı Gizli Öğreti'si, Ssu-ma'nın Yöntemler'i, Sun Tzu'nun Savaş Sanatı, Wu-tzu, Wei Liao-tzu, Huang Shih-kung'un Üç Stratejisi, T'ang T'ai-tsung ve Li Wei-kung Arasındaki Soru ve Cevaplar başlıklarıyla tanınmaktadır.


Ülkemizde bu strateji klasiklerinden ne yazık ki sadece Sun Tzu'nun Savaş Sanatı biliniyor. Oysa Sun Tzu'nun kitabı yedi kadim strateji klasiğinin üçüncüsüdür. Ancak kadim Çin'in stratejiye bakışını anlamak için yedi klasiğin hepsi bir arada değerlendirilmelidir.

Ralph D. Sawyer, Çin askeri tarihi üzerine uzman bir akademisyen. Sawyer bu kapsamlı çalışmasının ilk bölümünde yalnızca T'ai Kung'un Altı Gizli Öğretisi'ni, Ssu-ma'nın Yöntemler'ini ve Sun Tzu'nun Savaş Sanatı'nı incelemekle yetinmiyor. Bu eserlerin yazıldığı dönemlerdeki Çin askeri düşüncesinin ve teknolojisinin geçirdiği değişimi de ele alıyor. Böylelikle bu muazzam strateji klasiklerini karmaşık vecizeler yığını olarak değil, birbirleriyle ve askeri tarihle yakından ilişkili metinler olarak kavramak mümkün hale geliyor.

Sawyer'ın, genişliği nedeniyle iki ciltte yayımlayacağımız bu dev eseri sayesinde savaş ve yönetim sanatına bakışınız kökten değişecek. Kadim Çin'in binlerce yılın imbiğinden geçmiş strateji geleneğine ilk kez nüfuz edeceksiniz.
 

یازیچی لار:
چئویرن لر:
یایین ایلی:
2011 (میلادی)
صحیفه لر:
686
فورمات:
PDF Document
مؤحتوانین دیلی:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز