یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Sanatın Toplumsal Tarixi-Arnold Hauser-Yıldız Gölönü-2006-465s

9424
0
2017/8/29
سس لرین سایی 1
سس وئرمه نین سونوجو 6

Sanatın Toplumsal Tarixi-Arnold Hauser-Yıldız Gölönü-2006-465s

Sanat olaylarının gelişimini, edebiyattan müziğe, tiyatrodan görsel alana kadar yayılan geniş bir perspektif içinde değerlendiren bu yapıt kısa sürede uluslararası alanda dikkati çekti. Daha sonraki yıllarda da çeşitli baskıları yapılan Sanatın Toplumsal tarihi kültür tarihini konu alan temel yapıtlardan biri olarak kabul edilmektedir.

-----------------

Özgürlük ve zorunluluk/ trajik ve trajik olmayan tutum 4. Almanya ve Aydınlanma Alman burjuvazisinin politik geriliği/ Alman partikülarizmi/ Alman entelijansiyasının halktan kopukluğu/ Metropol ve özgür edebiyat/ Felsefi dünya görüşlerinin estetize edilişi/ Yeni deha kavramı/ Sturm und Drang/ Rasyonalizm/ Herder/ Goethe ve Burjuvazi/ Dünya edebiyatı kavramı 5. Devrim ve Sanat Natüralizm, klasisizm ve burjuvazi/ Arkeolojik klasisizm/ Devrimci klasisizm/ David/ Devrim'in sanat programı/ Törensel ve tarihsel resmin canlanışı/ Sanat ve siyasal propoganda/ Romantizmi hazırlayan Devrim/ Napoleon ve sanat/ Burjuvazinin sanat izlerçevresi olarak güçlenmesi/ Sanat eğitimi reformu 6. Alman Romantizmi ile Batı Romantizmi Romantizm, liberalizm, muhafazakarlık / Tarihselcilik/ Tarihsel materyalizm/ Şimdi'den kaçış/ Romantik ironi/ Bir orta sınıf hareketi olarak romantizm/ Hastalık olarak romantizm/ Batı Avrupa romantikleri/ Göç edebiyatı/ Bohemin kökenleri/ Victor Hugo ve Béranger/ Melodram/ Vodvil/ Pixerécourt/ Byronesk kahraman/ Walter Scott ve yeni okur kitle/ Romantizm ve natüralizm/ Müzikte klasik biçimin bozulması Natüralizm, Empresyonizm ve Film Çağı 1. 1830 Kuşağı XIX: yüzyılın temelleri/ Sermaye egemenliği/ Kalıcı devrim/ Gazetecilik ve edebiyat/ Tefrika roman/ Sanat için sanat/ Stendhal/ Sınıflar savaşı düşüncesi/ Klasik-romanik ve modern psikoloji/ Balzac'ın sosyolojisi/ Kapitalizmin patolojisi/ Gerçekçiliğin zaferi/ Döngüsel formun yenilenişi/ Balzac sanatının sırları 2. İkinci İmparatorluk Eklektizm/ Yüzyıl ortasında natüralizm/ Courbet/ 'Sanat sanat için'in yeni bir yorumu/ Flaubert romantik ruha karşı/ Estetik nihilizm/ Doğru sözcüğü ararken/ Bovarizm/ Flaubert'in zaman anlayışı/ Zola/ Burjuvazinin "idealizmi"/ Yeni tiyatro izleyicisi/ İyi kurulu oyun/ Richard Wagner 3. İngiltere'de ve Rusya'da Toplumsal Roman İdealistler ve faydacılar/ İkinci romantik hareket/ Ruskin/ Morris/ İngiltere'de toplumsal romanın ataları/ Dickens/ Victoria döneminde roman/ Burjuvazi ve entelijensiya/ Rus entelijansiyası/ Batıcılar ve Slavcılar/ Kendine yabancılaşma hali/ Dostoyevski/ Tolstoy 4. Empresyonizm Empresyonizm ve natüralizm/ Natüralizmin bunalımı/ Estetik hedonizm/ Dekadan/ uygarlıktan kaçış/ Bohemin dönüşümü/ Sembolizm/ İngiltere'de modernizm/ Dandizm/ /Estetik hareket/ Entelektüalizm/ Cehov/ Natüralist oyun meselesi/ Ibsen/ Shaw/ Serim psikolojisi/ Freud/ Pragmatizm/ Bergson ve Proust Film Çağı Kapitalizmin bunalımı/ Kitle demokrasisi/ Empresyonizm karşıtlığı/ dadacılık ve Sürrealizm/ Psikolojik romanın bunalımı/ Sinemada zaman ve mekân/ Kendiliğindenlik deneyimi/ Sanatta ortak yaratı sorunu/ Sinema izleyicisi/ Rus montajı/ Propaganda aracı olarak sinema/ Sanatın demokratikleşmesi 

یازیچی لار:
چئویرن لر:
یایین ایلی:
2006 (میلادی)
صحیفه لر:
265
فورمات:
PDF Document
مؤحتوانین دیلی:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز