یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Sartre-Denis Bertholet-Zöhre Ilkgelen-2009-625s

3389
0
2017/7/10
سس لرین سایی 1
سس وئرمه نین سونوجو 5

Sartre-Denis Bertholet-Zöhre Ilkgelen-2009-625s

Sartre'in yasami ve dusuncesini gercekci bir bakis acisiyla bir arada ele almak. Metinlere, kapsamli yazismalara, yapitlara, anilara dayanarak XX. yuzyilin en buyuk aydininin portresini cizebilmek. Denis Bertholet'nin amaclayip gerceklestirmis oldugu iste bu. Sartre'in, kim oldugunu ve bu dunyadaki varolus nedenini anlamak icin her an izini surdugu o tutkulu ve geri donussuz yol; surekli degisim ve gelisim halindeki yapiti Bertholet'nin calismasinin temelini olusturmaktadir. Surekli baskalarinin, kadinlarin, okurlarin, altmisli yillarin gencliginin sevgisine ulasmaya cabalayan babasiz bir ogul olmanin agirligi Sartre'in tum yasamina, yapitlarina, dunya gorusune damgasini vurmakta; yasadigi yuzyilla, cagdaslariyla iliskisini belirlemektedir. Sovyetler Birligi, Fransiz Komunist Partisi ve Cezayir savasiyla ilgili celiski arz eder gibi gorunen tercihleri kendi icsel yolculugundan, farkindaliklarinin surekli degisip gelismesinden hic de bagimsiz degildir. Bertholet'nin ciddi bir arastirma urunu olan bu yapiti, nesnel bir bakis acisiyla Sartre'i tum yonleriyle tanimamizi, anlamamizi sagladigi gibi, XX. yuzyil tarihine isik tutan onemli bir belge ayni zamanda.

یازیچی لار:
چئویرن لر:
یایین ایلی:
2009 (میلادی)
صحیفه لر:
625
فورمات:
PDF Document
مؤحتوانین دیلی:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز