یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Vüslete Beş qala-Gedibde dönemeyenler-Ertuğrul-Erdoğan Şimşek-2008-325s

3151
0
2017/11/10
سس لرین سایی 1
سس وئرمه نین سونوجو 5

Vüslete Beş qala-Gedibde dönemeyenler-Ertuğrul-Erdoğan Şimşek-2008-325s

 

1887 yılında Japon İmparatoru'nun yeğeni Sultan II. Abdülhamid'i ziyaret eder. II. Abdülhamid, siyasi bir manevrayla bu ziyarete iade-i ziyaretle karşılık vererek hem Japonya ile iyi ilişkiler tesis etmek hem de dosta düşmana kendini göstererek özellikle de İngiltere'ye bir çeşit gözdağı vermek ister. O zamanın şartlarında gemi yolculuğu münasiptir ve Ertuğrul adlı fırkateyn, tüm itirazlara rağmen elden geçirilip bu yolculuk için hazırlanır. Takvimler 1889'u gösterdiğinde Ertuğrul Japonya'ya gitmek üzere demir alır. Ancak korkular gerçeğe dönüşür ve gemi, dönüş yolculuğunda tayfuna yakalanarak batar. Kurtulan çok az kişi olur.

Bu roman, işte bu tarihsel olayı konu ediyor; çıktıkları seferden dönemeyen denizcilerin, geride bıraktıkları sevdiklerinin hazin hikayesini... Yarım kalan sevdaları, vuslatın bir başka diyara kalışıyla geride kalanları derin bir keder, dinmeyen bir hasret ve gözyaşına gark eden... Bilinmeyen bir yerlerden bir kanun sesi bir ud taksimi duyuluyor sanki belli belirsiz... Hani denir ya, gidip de dönememek, dönüp de bulamamak var... Varmış!

 

یازیچی لار:
یایین ایلی:
2008 (میلادی)
صحیفه لر:
325
فورمات:
PDF Document
مؤحتوانین دیلی:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز