یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Yitik Evin Varisleri-Anı-Ruman-Vahan Totovents-Çev-Najda Demirçioğlu-2000-173s

3328
0
2017/5/7
سس لرین سایی 1
سس وئرمه نین سونوجو 5

Yitik Evin Varisleri-Anı-Ruman-Vahan Totovents-Çev-Najda Demirçioğlu-2000-173s

Otomatik alternatif metin yok.

Vahan Totovents, 1889'da Mezre'de [Elazığ] doğdu. Ermeni taşra edebiyatının ustalarından Harputlu Hovhannes Tılgadintsi'nin ve yine taşra edebiyatı yazarlarından Siverekli Rupen Zartaryan'ın öğrencisi oldu. Onların yanı sıra, Ermeni edebiyatında yenilikçi okulu temsil eden Misak Medzarents'ten ve Bedros Turyan'dan etkilendi. ABD'de üniversite eğitimi aldıktan sonra Sovyet Ermenistanı'na yerleşti. Roman, öykü, şiir, oyun türlerinde pek çok eserler verdi. Ülkenin önde gelen yazarlarından ve fikir adamlarından biri olarak kabul gördü.

 

Yitik Evin Vârisleri 'nde yazar, kültürel ve sosyal köklerinin uç verdiği, kişiliğini biçimlendiren çocukluğunu, ailesini, yakın çevresini anlatırken, Anadolu coğrafyasındaki günlük yaşantıyı ve Anadolu insanının ruh halini yeniden hatırlayarak, yaşadığı zamanı daha iyi anlamanın yollarını arıyor. Kitap, 20. yüzyıl başlarının tümüyle yok olmuş hayat biçimini kaydetmiş olması açısından tarihsel bir değer taşırken, aynı zamanda, insan hayatındaki kasvet ve güzelliği arayan samimi bir seyyahın yaptığı içsel ve coğrafi bir yolculuğu yansıtıyor.

یازیچی لار:
چئویرن لر:
یایین ایلی:
2000 (میلادی)
صحیفه لر:
173
فورمات:
PDF Document
مؤحتوانین دیلی:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز