یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

İqtidar Ve Para-Bürokrasının Marksist Analizi-Ernest Mandelçev-B.Tanatar-1992-330s

4198
0
1396/3/15
تعداد آرا 1
نتیجه آرا 5

İqtidar Ve Para-Bürokrasının Marksist Analizi-Ernest Mandelçev-B.Tanatar-1992-330s

İKTİDAR VE PARA BÜROKRASİNİN MARKSİST BİR ANALİZİ

Tüm dünya yüzeyinde, hemen hemen tüm sol akım ve eğilimler bugün aynı tip sorular ortaya atıyorlar. Felaket nasıl meydana geldi? Bunun derinde yatan tarihsel sebepleri nelerdir? Tekrarından nasıl kaçınılabilir? Sosyalist projenin hala herhangi bir geleceği var mı? Stalinizm ve Stalinizm sonrasının enkazından geriye bir sosyalizm kalacak mı? Sistematik bir işçi bürokrasisi -işçi sınıfı örgütlerinden ve işçi devletlerinden türeyerek ortaya çıkan bürokrasiler- kuramı sunmaksızın bu sorulara ikna edici bir cevap vermek mümkün değil. Elinizdeki kitabın emeli budur. Bürokrasi çok yüzlü bir canavardır ve bu şekilde kavranılmalıdır. Kökleri iktisadi ve kurumsaldır. Gelişme süreci siyasi-stratejik seçimleri gerektirir. İdeolojik kendini haklı gösterme ve yozlaşma süreçlerinde yansımasını bulur. İktidara yükselişi negatif kadro seçimi mekanizmalarıyla sağlanmıştır. Tüm bu bürokratikleşme veçheleri, sürükleyici bağı, bürokrasinin daha önce kitlelerin kendilerince uygulanan idari işlevleri temellük eden yeni bir toplumsal tabaka olarak tanımlandığı ilk üç bölümde tahlil edilmiştir. Bu durum, bir işçi devletindeki yönetici parti de dahil, işçi hareketine toplumsal işbölümünün girmesinin sonucudur. İşçiler bu andan itibaren kendi safları arasından yükselen insanların yönetimine ve "patronluğuna" girerler. Kendi memurları tarafından tahakküme ve sömürüye tabi tutulurlar.

 

نویسندگان:
مترجمان:
سال انتشار:
1992 (میلادی)
صفحات:
330
نوع فایل:
PDF Document
زبان نوشتاری یا گفتاری:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز