یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Keslı-1-Doğu Trakya Aghızlarında Istek Kipi-Levent Doğan-Ilker Tosun-27s-2-Doğu Trakya Aghızlarının Şekil Bilgisini Belirleyen Temel Ozellikler-Ahmed Günşen-69s-3-Doğu Trakya Ağızlarında Arkaik Olaraq Kullanılan Sınırlama Işlevindekı-(Y-Xnca)-Zarf-Fiil Eki-Bulent Hunerli-13s

4717
0
1396/2/9
تعداد آرا 1
نتیجه آرا 5

Keslı

1-Doğu Trakya Aghızlarında Istek Kipi-Levent Doğan-Ilker Tosun-27s

2-Doğu Trakya Aghızlarının Şekil Bilgisini Belirleyen Temel Ozellikler-Ahmed Günşen-69s

3-Doğu Trakya Ağızlarında Arkaik Olaraq Kullanılan Sınırlama Işlevindekı-(Y-Xnca)-Zarf-Fiil Eki-Bulent Hunerli-13s

 

Image result for Trakya

 

Trakya (Yunanca: Θράκη Thraki, Bulgarca: Тракия Trakiya), Güneydoğu Avrupa'da yer alan güney Bulgaristan, kuzeydoğu Yunanistan ve Türkiye'nin Avrupa kıtasındaki topraklarını içeren, tarihi çok zengin bir bölgedir. Türkiye sınırları içindeki yüz ölçümü 23.764 km2 olan bu bölgenin Karadeniz, Marmara Denizi ve Ege Denizi ile sınırı vardır.

Köken bilimi (etimoloji)

Trakya kelimesi Eski Yunanca'daki Thrāikē (Θρᾴκη)[1] kelimesinden türemiştir ve Trak kavimine dayanır. Kökenini Yunan mitolojisinden alan Trak ismine ise ilk olarak Homeros'un İlyada destanında rastlanır.

Trakya'nın bölünmüşlüğü

Ayrıca bakınız: Batı Trakya

Ayrıca bakınız: Doğu Trakya

Ayrıca bakınız: Kuzey Trakya

Trakya'nın toprakları, Türkiye Trakyası[2], Bulgaristan Trakyası ve Yunanistan Trakyası olmak üzere farklı üç siyasi üniteye ayrılmıştır. Türkiye Trakyası'na Doğu Trakya, Bulgaristan Trakyası'na Kuzey Trakya, Yunanistan Trakyasına ise Batı Trakya adı verilir.[3] Türk medyasında Batı Trakya[4][5][6][7] kelimesinin Yunanistan'ın Trakya (Doğu Makedonya ve Trakya) bölgesi için kullanıldığı görülmektedir.

QAYNAQ

 

نوع فایل:
PDF Document
زبان نوشتاری یا گفتاری:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز