یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Modern Turk Edebiyatinin Ana Chizgileri-1860-1923-Kenan Aghyuz-2010-226

8508
0
1396/3/4
تعداد آرا 1
نتیجه آرا 2

Modern Turk Edebiyatinin Ana Chizgileri-1860-1923-Kenan Aghyuz-2010-226

 

Bu baskının hazırlanması için, bir önceki baskı gözden geçirilerek bölümler yeniden düzenlenmiş ve gerekli ilaveler de yapılmıştır. Bu ilaveler, genellikle edebi devirlerin siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik durumları ile ilgilidir ve devirlerdeki edebi hareketlerin ve ürünlerin hangi şartlar altında ortaya konulmuş olduklarını daha iyi aydınlatmak maksadını taşımaktadır.

Türk edebiyatının islam medeniyeti kadrosu içinde doğmuş olan Divan Edebiyatından sıyrılarak avrupai bir karaktere bürünmeye başlaması XIX. asrın ikinci yarısına rastlar. İslami edebiyatın bütün özelliklerine sahip olabilmek için XI. asırdan XV. asıra kadar uzun bir intibak devresi geçirdikten sonra XIX. asrın ortalarına kadar gelişip kökleşerek Türk aydınlarının gözündeki değerini koruyan Divan Edebiyatı, bu asrın ikinci yarısında yetişen idealist, çok kabileyetli yazarlarla şairlerin çok dinamik ve sürekli çabaları ile, kırk yıl gibi kısa bir süre içinde, yerini hızla batılı bir edebiyata bıraktı.

---

kenan akyüz'ün türk edebiyatının 1860 - 1923 yılları arasında geçirdiği değişimleri incelediği kitabı. kitapta sırasıyla; tanzimat edebiyatı, servet- i fünun, servet- fünun dışında gelişen edebiyat, fecr- i ati ve milli edebiyat dönemleri incelenir. bu dönemlerde kendi içerisinde: şiir, roman, tiyatro, hikaye, mizah - hiciv, edebi tenkid gibi başlıklar altında incelenir.

 

نویسندگان:
سال انتشار:
2010 (میلادی)
صفحات:
226
نوع فایل:
PDF Document
زبان نوشتاری یا گفتاری:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز