یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Musa-Mısır Prensi-1-Gerald Messadıe-Gülseren Devrim-1999-390s

4117
0
1396/5/13
تعداد آرا 1
نتیجه آرا 5

Musa-Mısır Prensi-1-Gerald Messadıe-Gülseren Devrim-1999-390s

Musa, dünya tarihinin devlerinden biridir. Üç bin üç yüz yıl önce insanlığa sunduğu tektanrıcı inanç, üç büyük 'kitaplı' dinin anası olmuş, böylece, Doğu'nun ve Batı'nın kaderi, bir daha geri dönmemecesine değişmiştir. Kişiliği, Eski Ahit'in ilk beş kitabından analtıldığı biçimiyle bir efsane yaratmış ve efsane insan Musa'yı öylesine sarıp kuşatılmıştır ki, bazı tarihçiler onun bir 'mit' olduğu kanısına varmış, Musa'nın gerçekten yaşamış bir tarihi kişi olduğundan bile kuşku duymuşlardır. Gerald Messadie, işte onu, gündelik hayatındaki Musa'yı, bir roman örgüsü içinde hayata döndürüyor. Tarihi verilerin ışığında yaptığı tahminlere dayanarak Musa'nın kişiliğini ve yaşadığı düşünülen dönemi Mısır toplumundaki adaletsizlikleri, yolsuzlukları ve kavgaları da gözler önüne seriyor. Kitabın sonuna, Kitabı Mukaddes ve tarih bilgisinden yoksun okurun sorularına cevap verecek dipnot bölümü de eklemiş Messadie. Kitap, Musa hakkındaki bazı benimsenmiş hayalleri yıkacak, ama okurun çelişkide kaldığı noktalara da açıklık getirecektir. L'homme qui devient Dieu (Tanrılaşan İnsan) adlı seri romanıyla Fransa'da büyük başarı kazanan gerald Messadie, üretken ve parlak bir romancı olduğunu kanıtlamıştır. Dünya toplumları ve kültürlerine karşı bitip tükenmez bir merakı olan yazar, bilimsel bir gazetede 25 yıl boyunca yazı işleri müdürlüğü yapmıştır ve Messadie'nin tarihe olan sorgulamacı eğilimi ve derin bilgisi de bundan ileri gelir.

سال انتشار:
1999 (میلادی)
صفحات:
390
نوع فایل:
PDF Document
زبان نوشتاری یا گفتاری:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز