یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Selanik-Xeyaletlar Şehri-Hıristiyanlar-Müslümanlar Ve Yahudiler-1430-1950-Mark Mazower-Çev-Gül Çağalı Güven-2013-526s

5472
0
1396/4/10
تعداد آرا 1
نتیجه آرا 5

Selanik-Xeyaletlar Şehri-Hıristiyanlar-Müslümanlar Ve Yahudiler-1430-1950-Mark Mazower-Çev-Gül Çağalı Güven-2013-526s

“Osmanlı döneminin kozmopolitliğine vurgu yapan ve kentin çok kültürlü dinamizmine saygıyla yaklaşan Mazower, Balkanlar literatürünün yerleştirdiği “antik kökenli nefret” mitini pekiştiren şablonları çökertmeye girişiyor. Selanik’te, sıcak yaz günleri, deri ceketleri içinde şüphe uyandıran adamlarıyla karanlık arka sokaklar, bar kavgaları ve Balkan Savaşları’nın gölgesinde yaşanan gizli hazlarıyla okuru cezbeden, heyecanlandıran ve eninde sonunda korkutan bir kültür var. Mazower, ince bir zekânın ürünü duyarlı metni Selanik’te, Osmanlı İmparatorluğu ve II. Dünya Savaşı öncesindeki Balkanlar hakkında dış dünyadaki önyargıları düzeltmeye çalışan tarihçiler tarafından genellikle ihmal edilen okur kitlesini hedefliyor... Mazower kendine özgü ustalığını, Selanik’in Osmanlı kentinden ulusal bir Yunan kentine dönüşmesini açıklarken sergiliyor.” 

–Prof. Dr. Isa Blumi, Reinstating the Ottomans: Alternative Balkan Modernities, 1800-1912



“Osmanlı İmparatorluğu’nun alışılmadık, artık yok olmuş kozmopolitliğinin örneği haline gelmiş bir kentin kapsamlı, şefkâtle yazılmış yaşam öyküsü.” –The Baltimore Sun



“Bu Balkan kentinin talih ve talihsizliğine görkemli bir yolculuk. Mazower, karmaşık Selanik tarihini renkli bir goblen gibi dokuyor… ” –Publishers Weekly



“Sadece Avrupa değil tüm insanlık tarihinde eşsiz bir kent üzerine muazzam bir kitap. ”

–Jan Morris, The Guardian

سال انتشار:
2013 (میلادی)
صفحات:
526
نوع فایل:
PDF Document
زبان نوشتاری یا گفتاری:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز