یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Selanikli Dönmeler-Marc David Baer-Sevinc Qayır-2016-368s

9053
0
1396/5/14
تعداد آرا 1
نتیجه آرا 5

Selanikli Dönmeler-Marc David Baer-Sevinc Qayır-2016-368s

 

Yahudilikten dönenler, Müslüman devrimciler ve seküler Türkler… Selanikli Dönmeler gerçekte kimlerdi? 

‘‘Baer son derece önemli ve hassas bir konuyu ele alıyor. Bu eşsiz kitap imparatorluktan ulus-devlete geçiş esnasında sıkışıp kalan birçok topluluğun akıbetini anlamak açısından çağdaş Türkiye için yararlı ve önemli.’’
Reşat Kasaba, University of Washington

17. yüzyılda Haham Sabetay Sevi liderliğinde Yahudilik’ten İslamiyet’e geçen Selanikli Dönmeler, Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminde ve Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca merak uyandıran bir grup oldu. İnşa ettikleri modern yapılar ve ilerici eğitim kurumları sayesinde Selanik’in önemli bir ticaret ve finans merkezine dönüşmesine büyük katkıda bulundular; 1908 Devrimi’nde de belirleyici rol oynadılar.

Bazı çevreler tarafından seküler ve aydın Türk milliyetçileri, bazıları tarafındansa uluslararası güçlerin desteğini alan gizli Yahudiler olarak algılanan Dönmeler gerçekte kimlerdi? 

Dönme dinini, İslamiyet ya da gizli Yahudilikten farklı bir din olarak düşünmek mümkün müdür? 

Tarihçi Marc David Baer, Dönmelerin soyundan gelenlerle yapılmış görüşmelere ve tarihi belgelere dayandırdığı titiz çalışmasında, konuya ilişkin merak edilen tüm soruları yanıtlıyor.

سال انتشار:
2016 (میلادی)
صفحات:
368
نوع فایل:
PDF Document
زبان نوشتاری یا گفتاری:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز