یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Sultan Cem-İsmayıl Hikmet Ertaylan-1951-560s+Kesli-Batılı Üç Eserde Rumantik Qurban Cem Sultan-Nesrin Tağızade-Qaraca-21s

5113
0
1396/8/21
تعداد آرا 1
نتیجه آرا 5

Sultan Cem-İsmayıl Hikmet Ertaylan-1951-560s

+

Kesli

Batılı Üç Eserde Rumantik Qurban Cem Sultan-Nesrin Tağızade-Qaraca-21s

Fatih Sultan Mehmet vefat ettikten sonra ogullari Bayezit ile Cem arasinda taht kavgasi cikti. Bu kavgalardan bahtsiz bir bicimde ayrilan Sultan Cem oldu. Ailesi ve memleketinden uzakta, Avrupa'da surgun hayati yasadi, yalnizligin acilarini cekti. Ertaylan, Sultan Cem'i hazirlarken zengin bir arsiv taramasi yaparak Batili ve Dogulu kaynaklari bir arada kullanmistir. Tarihsel gercekligi nesnel bicimde ortaya sunabilmek icin salt tarih degil edebiyata da basvurmus, Sehzade hakkinda yazilan beyitleri de toplamistir. Sultan Cem elbette oncelikle bir Osmanli sehzadesinin trajik hayatini anlatmaktadir. Ama bu calismayi sadece bir biyografi olarak algilamak, onun kapsam ve icerigini son derece dar bir alana sikistirmak olur. Sultan Cem, merkezine Cem'i alan bir donem calismasi olarak dusunulmelidir. Turk toplumunun 15. yuzyildaki hayati, bu hayati bicimlendiren sosyal, siyasal, kulturel etkenler de goz onune serilmektedir. Saray hayati, sehzadelerin yetistirilmesi, devlet ve saltanat anlayisi, bu anlayisin topluma bakisi yer almaktadir.

نویسندگان:
سال انتشار:
1951 (میلادی)
صفحات:
560
نوع فایل:
PDF Document
زبان نوشتاری یا گفتاری:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز