یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Felsefenin Öğeleri-Jean Le Rond De Alembert-Çev- Hüseyin Köse-2000-111s

4461
0
2017/5/9
سس لرین سایی 1
سس وئرمه نین سونوجو 7

Felsefenin Öğeleri-Jean Le Rond De Alembert-Çev- Hüseyin Köse-2000-111s

Image result for D.Alembert-

 

: Jean Le Rond

Aydınlanma Felsefesi'nin uçbeyleri "Ansiklopediciler" ile "Filozoflar"ın önde gelen üyelerinden biri olan d'Alembert'in adı, en çok dönemin medarı iftiharı Ansiklopedi ya da Bilimler, Sanatlar ve Zanaatlar Açıklamalı Sözlüğü'nün kotarılmasında -Diderot ile birlikte- başı çekmesiyle anılır. Bu eşsiz yapıtın başına yazdığı meşhur "Açılış Söylevi"yle de felsefe tarihindeki yerini sağlama alır d'Alembert. Felsefenin Öğeleri ya da İnsan Bilgilerinin İlkeleri Üstüne Deneme adlı elinizdeki yapıtı ise insan bilgilerinin soyağacını çıkarmayı görev bilerek, bilimlerin sanatlardan ayrı düşmeyeceği bir felsefe çatısı kurmaya soyunuyor. Bu kitabında d'Alembert, her türlü dogmatizmden sakınarak, insan aklını ve deneyimini öne çıkararak düşüncesini "felsefenin öğeleri"ne yoğunlaştırıp değme bir "felsefe bölümlemesi" inşası için çaba harcıyor.

"Felsefe, üstünde düşünülen farklı konulara aklın uygulanışından başka bir şey değildir. Felsefenin öğeleri ise, tüm insan bilgilerinin belli başlı duraklarını içermek zorundadır..."

"Felsefe, öz ve varlık sorunlarının özellikleriyle, soyut kavramlarımız üzerine yararsız sorularla, soyut bölünmelerle ve sonu gelmez söz ustalıklarıyla yolunu şaşırmış bir bilim değildir; felsefe olayların ya da sezgilerimizin bilimidir." 
-Jean Le Rond d'Alembert-

یازیچی لار:
چئویرن لر:
یایین ایلی:
2000 (میلادی)
صحیفه لر:
111
فورمات:
PDF Document
مؤحتوانین دیلی:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز