یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Hind Kökenli Dinlerde Karma Inancının Tenasüx Inancıyla Ilişgisi-Ali Ehsan Yitik-1996-224s

4002
0
2017/5/4
سس لرین سایی 1
سس وئرمه نین سونوجو 7

Hind Kökenli Dinlerde Karma Inancının Tenasüx Inancıyla Ilişgisi-Ali Ehsan Yitik-1996-224s

Karma inancı, bütün Hint kökenli dinlerin ortak inançlarından biridir ve bu dinlerin her biri için merkezi öneme sahiptir. Kelime anlamı itibarıyla, Sanskritçe kri (yapmak, etmek) kökünden türeyen bir isim olan karma kavramı bedeni, kavli ve zihni her türlü fiil, amel, iş anlamına gelir. Terim veya inanç olarak ise karma, iradi yolla icra edilen böyle fiillerin, gözle görülebilen somut sonuçlarının yanı sıra, zorunlu olarak ahlaki nitelikleriyle doğru orantılı, gözle görülemez, metafizik sonuçlar ortaya çıkarmasını ifade eder. Buna göre, yapılan her iradi işin sonucunda ortaya çıkan potansiyel mahiyetteki bu etkiler, hemen veya belli bir süre sonra eylem haline dönüşür ve kendilerinin nedeni olan fiillerin cezası veya mükafatı olarak ortaya çıkarlar. Semere olarak bilfiil ortaya çıkmadıkça, bu karmik birikimlerin yok olmaları söz konusu değildir. Potansiyel mahiyetteki karmik etkilerin bu özelliği, Hintliler tarafından bir borca karşılık verilen senede benzetilir. Nasıl ki, karşılığında alınan mal veya para harcansa, yok olsa bile senedin değeri borç ödeninceye kadar devam ederse, potansiyel enerji halindeki birikimler de bilfiil ortaya çıkıp semerelerini vermedikçe yok olmazlar.

یازیچی لار:
یایین ایلی:
1996 (میلادی)
صحیفه لر:
224
فورمات:
PDF Document
مؤحتوانین دیلی:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز