یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Imkansız- Georges Bataille-Müqetder Yakuboğlu-1999-173s

5558
0
2017/7/4
سس لرین سایی 1
سس وئرمه نین سونوجو 5

Imkansız- Georges Bataille-Müqetder Yakuboğlu-1999-173s

Georges Bataille, felsefi-erotik bir anlatı, şiirler ve şiir üzerine bir yazıyla temel kavramı imkânsız'ın olabilirliklerini ve olamazlıklarını araştırıyor. Bütün gerekliliklerin, temellerin, ilkelerin geleceğin belirsizliğinde anlamlarını nasıl kaybettiğini, kaybetmeye mahkum olduğunu gösteriyor. Çünkü ona göre, "felsefe imkânsızın anlamıdır." İmkânsız, görünmeyen bir hedefe doğru bir hareketi betimleyerek geleneksel felsefede şansa, öngörülemeyene yer açıyor. "İnsanlık çifte perspektifle karşı karşıya: bir tarafta denetlenemez zevk, dehşet ve ölüm -kesin olarak şiirin perspektifi- ve öte tarafta bilimin ya da yararlığın gerçek dünyasının perspektifi." DÜNYA KÜLTÜRÜ Betül Çotuksöken: Yol - Kültür - Avrupa Üzerine Heinz Kimmerle: Kültürlerin Çoklu-Evreni Ömer Naci Soykan: Yaşam Söylemleri Zafer Şenocak: Modern'de Savaş ve Barış Zühre İndirkaş: Türklerde "Bağdaş" Geleneği Üstüne Bir Deneme Uşun Tükel: 'Staalmeesters' ya da Ne Çok Yakın Ne Çok Uzak Engin Akyürek: Bizanslılarda Ölüm Kültürü ve Mezar İkonografisine Yansıması Ahmet Kamil Gören: Yunanistan'ın Larissa Şehrindeki Ambelakia Köyü Svetlana Alpers: Betimsiz Yorumlama ya da Las Meninas'a Bakış Engin Akyürek: Ondördüncü Yüzyılda Yaşamış Bir Hemşerimiz: Theodoros Metokhites Uşun Tükel: Anadolu'daki Yoksulluk ve İç Sıkıntısı (!) Evren Erem: Bir Elegia Ustası: Propertius

یازیچی لار:
چئویرن لر:
یایین ایلی:
1999 (میلادی)
صحیفه لر:
173
فورمات:
PDF Document
مؤحتوانین دیلی:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز