یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Küçük Şeyler-1-2-3-4-Eşitler Evi- Psikolojik Düğümler-Yaşama Yerleşme-Üstün Dökmen-2009-744s

12216
0
2017/7/3
سس لرین سایی 2
سس وئرمه نین سونوجو 6

Küçük Şeyler-1-2-3-4-Eşitler Evi- Psikolojik Düğümler-Yaşama Yerleşme-Üstün Dökmen-2009-744s

Prof. Dr. Üstün Dökmen'in üç yıldan bu yana TRT-1 televizyonundan izleyicisiyle buluştuğu programlar çerçevesinde, hayatın içinden küçük ama önemli ipuçlarının insan yaşamı üzerindeki etkilerinin irdelendiği Mutluluğun Anahtarı KÜÇÜK ŞEYLER isimli beş kitaplık dizinin ilk kitabı.

nsan ilişkileri, iletişim hataları, yaşama sevinci, çocuklarla iletişim, eşlerle iletişim, rollerimiz ve kadın-erkek eşitliği…

“Bu kitapta, temel konulara, özellikle toplumun ihtiyacı olduğunu düşündüğüm ve seminerlerimde izleyenlerin etkilendiklerini gözlediğim konulara yer veriyorum. Pek çok kişi televizyondaki “Küçük Şeyler” adlı programımızı izledi, beğendi. Ancak kitap ve televizyon farklı şeyler. Televizyon renkli, ama kitap da gerekli! Televizyonda paylaşamadığım, tartışamadığım konuları burada ele almaya çalışıyorum.” (Üstün Dökmen)

 

----

Babil Kralı Nabukadnezar, saltanatının ikinci yılında bir düş görür ancak ertesi sabah uyandığında rüyasında ne gördüğünü hatırlamaz. Bunun üzerine ülkesinde ne kadar kâhin varsa hepsini huzurunda toplar ve gördüğü rüyayı yorumlamalarını ister. Ne var ki, kâhinlerden hiçbiri bu rüyayı yorumlayamazlar çünkü rüyanın aslını bilmemektedirler. Aynı rüya, o vakitler Babil'de sürgünde olan Danyal'a da gösterilir. Danyal kendisine gösterilen bu rüyayı krala bildirip yorumlayınca, hem kralın gözünde itibar kazanır hem de ülkedeki en saygın bilgelerden biri haline gelir. 

İnsanlık tarihinin en büyük zihinlerinden biri olan İngiliz bilim adamı Isaac Newton, Kutsal Kitabın Yorumu adlı bu kitapta Danyal'ın kehanetlerine ışık tutarak bizleri Avrupa, Orta Doğu ve Anadolu tarihinde keyifli bir gezintiye çıkarıyor. Okuyucular bu büyük dehanın Deccâl, Eski ve Yeni Ahit'te zikredilen yaratıklar, Babil isimli kadın gibi dinsel figürlere ilişkin fikirlerini öğrenirken, daha önce bilimsel çalışmalarıyla tanıdığı Newton'un ilahiyatçı kişiliğiyle de tanışmış oluyor.

Newton gibi rasyonel düşünceyi benimseyen, pozitivizmin kurucuları arasında yer alan ve materyalizmin öncülerinden olan bir bilim insanının, böyle mistik bir metinle ilgilenmiş olması oldukça manidar. Ama bu eser, bilim-din ilişkileri açısından oldukça önem taşımaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)

 

یازیچی لار:
یایین ایلی:
2009 (میلادی)
صحیفه لر:
744
فورمات:
PDF Document
مؤحتوانین دیلی:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز