یاردیم

Turuz masraflarını karşılaya bilmemiz için yeni yılda Turuza destek olmak için [email protected] ile irtibata geçin.

Bağışlarınızı bu E-postaya bildirin: [email protected]

Bank kart bilgileri:

6104 3373 5031 8547

Iran Millet Bank

Batılaşma Dönemi İstanbulunda Xanlar Ve Pasajlar-Nursel Gülenaz-2011-276s

3909
0
1396/4/1
تعداد آرا 1
نتیجه آرا 5

 

Batılaşma Dönemi İstanbulunda Xanlar Ve Pasajlar-Nursel Gülenaz-2011-276s

Araştırma konusu kapsamındaki ticaret yapılarının Türkler'de ve Avrupa'da tarih içinde görülen farklı ticaret yapılarından ve 19.yüzyılda kendini iyicehissettiren "Batılılaşma" olgusundan ne şekilde etkilediklerini saptamak amacıyla farklı bölümlerde sırasıyla "Han Geleneği Kökeni", "Avrupa Şehirlerindeki 19.Yüzyıl Ticaret Yapılarının Tarihsel Gelişimi ve Özellikleri" ve "Batılılaşma" başlıklı kısa araştırmalara yer verildi. Ele alınan her yapının yeri, konumu, adresi, tarihçesi, mimari özellikleri, geçmişteki ve günümüzdeki işlevinin, plan krokileri ve fotoğrafların da yardımıyla ortaya çıkan katalog çalışmasıyla, bu yapıların karakteristik özelliklerinin ortaya çıkarıldığı bir değerlendirmeye yer verildi.

 

--------

Nursel Gülenaz'ın bu çalışmasında, araştırma konusu kapsamındaki ticaret yapılarının Türklerde ve Avrupa'da tarih içinde görülen farklı ticaret yapılarından ve 19. yüzyılda kendini iyice hissettiren Batılılaşma olgusundan ne şekilde etkilediklerini saptamak amacıyla farklı bölümlerde sırasıyla 'Han Geleneği Kökeni', 'Avrupa Şehirlerindeki 19.Yüzyıl Ticaret Yapılarının Tarihsel Gelişimi ve Özellikleri' ve 'Batılılaşma' başlıklı kısa araştırmalara yer veriliyor. Ele alınan her yapının yeri, konumu, adresi, tarihçesi, mimari özellikleri, geçmişteki ve günümüzdeki işlevinin, plan krokileri ve fotoğrafların da yardımıyla ortaya çıkan katalog çalışmasıyla da bu yapıların karakteristik özelliklerinin ortaya çıkarıldığı bir değerlendirme yapılıyor.

نویسندگان:
سال انتشار:
2011 (میلادی)
صفحات:
276
نوع فایل:
PDF Document
زبان نوشتاری یا گفتاری:
Türkçe

 سایین اوخوجولار!
توروز سیته سی بیر کولتورل اوجاق اولا‌راق دیلچی‌لیکله باغلی قونولاردان دانیشیر. بو سیته دیلچی‌لیکله باغلی دیرلی بیلگی‌لر وئرمکده‌دیر. دیلیمیزین تاریخی و ائتیمولوژی‌سی ساحه‌سینده چالیشان بو سیته، سؤزلرین کؤکو و ائتیمولوژی‌سی حاقیندا، باشقا سیته‌لردن دییشیک اولا‌راق، ائیلمله(فعل) باغلی آنلام‌لارین آچیقلاییر.
سیته‌میزده دیلچی‌لیکله باغلی بیر چوخ کیتاب، سؤزلوک، یازی‌لار الده ائدیب اوخویابیلرسینیز. اوموروق کی بو سیته، سیز دیرلی، سایین اوخوجولار یاردیمییلا، دیلچی‌لیک قول‌لاری‌نین گلیشمه‌سی، یوکسلیشی یولوندا بیر آددیم گؤتوربیلسین.
بئی هادی ([email protected])
تبریز